• „ Aj na bubny sa dá hrať “
          • „ Aj na bubny sa dá hrať “

          •      Dňa 19.júna 2018 sa v koncertnej sále ZUŠ konal nultý ročník súťažnej prehliadky „Aj na bubny sa dá hrať“. Prehliadky sa zúčastnili žiaci z troch umeleckých škôl a to zo ZUŠ Valaliky, ZUŠ Bernolákova Košice a žiaci z moldavskej ZUŠ. Súťažilo sa v troch disciplínach, hra na malý bubon, hra na biciu súpravu a hra s hudobným podkladom. Žiaci našej školy si vybubnovali vynikajúce umiestnenia v zlatom pásme: Benjamín Kádár, Daniel Danko, Tomáš Lipták a v striebornom pásme: Matúš Gabáni, Daniel Bystrý a Noel Takács. Žiaci sú z triedy uč. Nagya. Porotcovia boli výkonmi mladých bicistov nadšení a jednoznačne sa zhodli na tom, že práve takáto forma prehliadky absentovala a ponúkli pomocnú ruku pri organizovaní budúcich ročníkov či formou spoluorganizátora, či sponzorských cien. Porotcovia, pedagógovia, ale aj súťažiaci odchádzali z prehliadky plní zážitkov, ale aj darčekov, vyjadrili vďaku za príjemnú atmosféru, hladký priebeh súťaže a všetci sa svorne zhodli na jednom: Aj na bubny sa dá hrať.

            -AK-

        • 10 rokov Art Orchestra ZUŠ Moldava
          • 10 rokov Art Orchestra ZUŠ Moldava

          •      Dňa 16. júna 2018 sa konal slávnostný koncert pri príležitosti 10. výročia Art Orchestra Základnej umeleckej školy Moldava nad Bodvou v priestoroch Podnikateľského inkubátora v Moldave nad Bodvou.

                 Pri tejto výnimočnej udalosti bola ocenená zakladateľka a dirigentka Art Orchestra, Bc.Renata Tóthová Dis.art, cenou primátora mesta Moldava nad Bodvou JUDr. Ing. Slavomíra Borovského. Cenu dirigentke odovzdala prednostka mestského úradu  PaedDr. Klára Vranaiová, PhD., ktorá vo svojom príhovore vyzdvihla umelecký a pedagogický prínos p.Tóthovej pre mesto Moldava nad Bodvou a tiež zdôraznila pozitívny vzťah mesta k Základnej umeleckej škole.

                 V úvode koncertu bola poslucháčom predstavená história Art Orchestra od začiatkov až po súčasnosť, vývoj jeho koncertnej činnosti a boli predstavení i samotní členovia. Počas existencia orchestra je  dirigentke  Renáte Tóthovej vo veľkej miere nápomocný aj pedagogický a zároveň aj organizačný tím v zložení riaditeľ ZUŠ Miroslav Smrek, pedagógovia Alica Kaputová,  Bc. Mária Lakatosová, Mgr. Katarína Mitteleová, Ing. Tibor Viszlai.

                 Na koncerte sa orchester predstavil v súčasnom obsadení skupiny sláčikových nástrojov, priečnej flauty, klavíra, akordeónu, klasických gitár, basovej gitary a sade bicích nástrojov. Dramaturgia koncertu bola ukážkou rôznych hudobných štýlov. Zazneli diela z obdobia baroka, taktiež  populárna filmová hudba a diela Južnej Ameriky charakteristické svojou temperamentnou tanečnosťou – najmä argentínske tango.

                 Táto “hudobná oslava” nabrala na výnimočnosti účasťou bývalých členov orchestra, a to nie len z pozície poslucháčov, ale na záver koncertu aj ako aktívnych spoluúčinkujúcich. Týmto gestom vzniklo spojenie príjemnej, radostnej atmosféry minulosti, súčasnosti a pohľadom na najmladších členov aj budúcnosti smerovania Art Orchestra Základnej umeleckej školy Moldava nad Bodvou.

            -SG-

             

        • Májový koncert v ZUŠ
          • Májový koncert v ZUŠ

          •      Teplé slnečné lúče nám naznačujú, že školský rok sa pomaly schyľuje ku koncu, ale my sme s koncertmi ešte neskončili. Pedagógovia a žiaci Základnej umeleckej školy v Moldave nad Bodvou pre verejnosť svedomito a s láskou pripravili program na koncert, ktorý sa konal dňa 29. mája 2018  v popoludňajších hodinách. Úvodné slovo mala žiačka z literárno-dramatického odboru Michaela Hudáková. Program koncertu bol naozaj pestrý vďaka hudobným nástrojom a aj hudobným žánrom. Väčšinou sa prezentovali naši najmenší žiaci, ktorí si pomaly zvykajú na pocit slávy, na veľkom pódiu. Teplo nebolo iba mimo budovy, ale zapotili sa aj naši žiaci, ktorí vydali zo seba maximálny výkon a ten bol odmenený bohatým potleskom. Bodkou na záver bolo tanečné duo.

            -KM-

        • Ak Vám striebro nestačilo máme ZLATO
          • Ak Vám striebro nestačilo máme ZLATO

          •      Základná umelecká škola Jozefa Kresánka v Bratislave v dňoch 19.-20.mája 2018 usporiadala Celoslovenskú prehliadku sólovej hry na cimbale žiakov ZUŠ pod názvom "Cimbalový Prešporok". Silná zostava štyroch malých cimbalistov úspešne reprezentovala našu školu a po dlhej príprave priniesli zlato aj striebro. Tara Rácz pod vedením p.uč.Mgr.art. Miriam Urbánovej získala strieborné pásmo. Marte Anne Woloszynovej udelili najcennejšie zlaté pásmo, Sofia Skapinyeczová a Dávid Molitoris získali strieborné pásmo. Týchto žiakov pripravila a korepetovala ich p.uč. Mgr. Georgina Vargová. Srdečne im gratulujeme.

            -GV-

        • Úplne obyčajná výstava
          • Úplne obyčajná výstava

          • Zdá sa Vám, že je dnešný svet pochmúrny?

                 Nájdite si chvíľku a pokochajte sa výtvormi našich (VAŠICH) výtvarníkov a určite aspoň na malú chvíľku bude svet o niečo krajší. A ak máte času troška viac, zastavte sa pozrieť si výstavu naživo do priestorov našej (VAŠEJ)  ZUŠ.

            Príjemný umelecký zážitok :)  

        • "Striebro z Prešovskej cimbalovej struny"
          • "Striebro z Prešovskej cimbalovej struny"

          •      Základná umelecká škola Jána Poschla v Prešove dňa 4.mája 2018 zorganizovala už 3. ročník Súťažnej prehliadky žiakov ZUŠ Prešovského a Košického samosprávneho kraja pod názvom "Prešovská cimbalová struna", kde naša malá cimbalistka Marta Anna Woloszynová medzi 10 súťažiacimi vo svojej  kategórii získala strieborné pásmo. Ďalší naši malí muzikanti, Sofia Skapinyeczová a Dávid Molitoris získali cenné bronzové pásmo. Menovaní sú z triedy uč. Mgr. Georginy Vargovej. Srdečne im gratulujeme.

        • Koncert Art Orchestra v KOŠICIACH
          • Koncert Art Orchestra v KOŠICIACH

          •       Dňa 8. apríla 2018 sa Art orchestra ZUŠ Moldava nad Bodvou opäť predstavil košickému publiku. Koncert odznel v priestoroch rímsko-katolíckeho kostola sv.Ondreja v Košiciach.

                 Tóny známych skladieb očarili obecenstvo, čomu svedčil srdečný potlesk znejúci kostolom. Podľa vďačných slov veriacich, bolo účinkovanie orchestra príjemným spestrením nedeľňajšej omše. Orchester vedie pani učiteľka Bc. Renata Tóthová, ktorej patrí poďakovanie, ako aj JCDr. Marekovi Ondrejovi za uznanlivé a motivačné slová venované  orchestru.

            V neposlednej rade, patrí poďakovanie rodičom a starým rodičom účinkujúcich detí, ktorí ich ochotne priviezli a boli vo všetkom nápomocní a to nie len pri tomto podujatí.

            Ešte raz SRDEČNÁ VĎAKA 

        • Umenie súčasnosti v ZUŠ
          • Umenie súčasnosti v ZUŠ

          •      Vo štvrtok 26. apríla sa vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska uskutočnil verejný koncert Základnej umeleckej školy na tému umenie súčasnosti.

            Verejný koncert bol akýmsi zrkadlom dnešnej doby. Počas 21. storočia sa vo sfére umenia vystriedalo naozaj takmer všetko. V hudbe, divadle, aj vo výtvarnom umení. Pestrú paletu žánrov predviedli žiaci Základnej umeleckej školy v koncertnej sále. Dobrou tradíciou tohto koncertu sa stáva vystúpenie populárnych muzikantov. Hosťom podujatia bol tentoraz Zoli Šalai, klávesák kapely No Name, ktorý poslucháčom zahral so svojim synom, žiakom Základnej umeleckej školy v Moldave.

            Zaujímavosťou je, že s riaditeľom Miroslavom Smrekom boli spolužiakmi na konzervatóriu. Podľa jeho slov zostal Zoli rovnako skromný, ako počas študentských čias. Za svoje vystúpenie si hudobník vyslúžil symbolickú horalku ako všetci ostatní účinkujúci. :) Vyslovil vďaku za to, že mohol vystúpiť na verejnom koncerte v Moldave nad Bodvou, kde si vyslúžil od obecenstva veľký potlesk.

            Pódium patrilo talentovaným žiakom nielen z hudobných odborov. Predviedli sa aj nádejné tanečníčky či herci. Riaditeľ školy Miroslav Smrek bol na svojich žiakov právom hrdý. Koncert slúžil aj ako motivácia pre budúcich žiakov školy, ktorí sa vďaka ZUŠ-ke raz môžu stať takými osobnosťami, akou je napríklad aj člen skupiny No Name.

            V závere koncertu vystúpil orchester Art Orchestra, ktorý návštevníkom poskytol nezabudnuteľný pocit vo forme umeleckého zážitku. Verejný koncert Základnej umeleckej školy je pre všetkých účinkujúcich, ale aj poslucháčov ukážka súdržnosti a chuti spoločne prezentovať umelecké aktivity.

            Koncert bol v doobedňajsích hodinách odprezentovaný, žiakom prvého stupňa základných škôl a vyslúžil si obrovský potlesk.

            Nikola Koložová

        • Opäť bronz
          • Opäť bronz

          •      Súťažná prehliadka v hre na klavíri v Spišskej Novej Vsi sa konala 10.apríla 2018. Tejto súťaže sme sa s Peťkou Draskoczyovou zúčastnili prvý krát. Peťka súťažila v prvej kategórii spolu s ďalšími desiatimi malými klaviristami. Poctivo naštudované skladby predniesla najlepšie ako vedela. Pre našu Základnú umeleckú školu, pre seba a pre svoju p.učiteľku Bc. Renatu Tóthovú vybojovala umiestnenie v krásnom  Bronzovom pásme, ku ktorému jej srdečne blahoželáme!

        • Jarný koncert ZUŠ
          • Jarný koncert ZUŠ

          •      Aj my sme jar privítali na našej škole a to spolu s našimi žiakmi. A ako inak, ak nie koncertom. Dňa 27. marca v našej koncertnej sále presvetlenej jarnými slnečnými lúčmi zažiarili naši šikovní žiaci, ktorí svoje svedomito nacvičené skladby odprezentovali pred plnou sálou fandiacich a prajných poslucháčov. Už v apríli pre Vás chystáme ďalší koncert, na ktorý sa všetci starostlivo pripravujeme. Tešíme sa na Vás.

            -MU-

        • Bronz pre nádejnú klaviristku
          • Bronz pre nádejnú klaviristku

          •      Dňa 22.marca 2018 sa v Rožňave uskutočnila súťažná prehliadka v sólovej hre na klavíri.  Našu Základnú umeleckú školu reprezentovala Petra Draskoczyová, ktorá študuje hru na klavíri v triede  p. uč. Bc. Renaty Tóthovej druhý rok. V jej kategórii súťažilo niekoľko nádejných klaviristov. Tréma z vystúpenia bola síce veľká, ale zdolaná vrelým potleskom obecenstva. Naša Peťka sa umiestnila v krásnom bronzovom pásme.

            Srdečne jej gratulujeme a prajeme veľa ďalších umeleckých úspechov!

        • Striebro pre žiačku ZUŠ
          • Striebro pre žiačku ZUŠ

          •      Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria uskutočnilo dňa 27.marca 2018 v Kulturparku v Košiciach regionálnu súťaž a prehliadku detského hudobného folklóru pod názvom "Zahraj že mi, zahraj", kde naša cimbalistka ako najmladšia interpretka v kategórii sólisti inštrumentalisti Marta Anna Woloszynová získala svojím spevom a hraním na tomto hudobnom nástroji strieborné pásmo. Pod vedením svojej učiteľky Vargovej Georginy si pripravila dve slovenské ľudové piesne: Červené jabĺčko a A dze idzeš Helenko.

                Dúfame, že jej elán vydrží aj do ďalších vystúpení. Srdečne gratulujeme.

            -GV-

        • DIVADELNÝ ĎURKOV 2018
          • DIVADELNÝ ĎURKOV 2018

          •       Dňa 15.3.2018 sme sa zúčastnili divadelnej sútaže v Ďurkove.  Ráno sme mali zraz na autobusovej zastávke v Moldave nad Bodvou. Dostali sme sa do Košíc, kde na nás už čakal pán riaditeľ a ocko našich dievčat. Odniesli nás do Ďurkova a súťaženie sa mohlo začať. Nebolo to pre nás ľahké, pretože sme mali silných súperov. Súťažilo až osem tímov a bolo 11 vystúpení.  My sme si zahrali až medzi poslednými. Keď sme dohrali, čakal na nás fantastický obedík. Dokonca sme dostali aj chutný koláč. Následne sme sa presunuli na miesto konania. Pani učiteľka išla na rozbor a my sme mali voľno. Zabavili sme sa tak ako vždy. Po dlhom rozbore nasledovalo vyhodnotenie. Porota nás veľmi pochválila. Boli sme na seba hrdí. Vyhrali sme 2.miesto a sladkosti. Pochvala nás čakala aj od pána riaditeľa. Bol to supeeeeeeeeer deň. Veľa sme sa naučili a odniesli sme si veľmi veľa zážitkov.

            Našim mladým hercom srdečne blahoželáme.

            -MH- 

        • Ročníková súťaž klavírneho oddelenia ZUŠ
          • Ročníková súťaž klavírneho oddelenia ZUŠ

          •      Koncertná sála Základnej umeleckej školy sa vo štvrtok (20. marca 2018) už tradične stala dejiskom ročníkovej súťaže žiakov 3. a 4. ročníka klavírneho oddelenia. Pod pozorným okom a uchom poroty žiaci odohrali dve skladby podľa vlastného výberu. Rozhodovanie však porota nemala vôbec ľahké, vzhľadom k vyrovnanosti podaných výkonov. Týmto podujatím sa pravidelne preveruje úroveň zručnosti žiakov v dotknutých ročníkoch. Tentokrát sa hľadisko naplnilo aj rodičmi a starými rodičmi, ktorí sa stali veľmi vďačnými poslucháčmi a morálnou podporou. Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme.

             

            Výsledková listina:

            3.ročník

            Zlaté pásmo:

            Emília Lujza Némethová

            Gabriela Konkoľ

            Marek Maximilián Horňák

            Katarína Képesová

            Diana Komjátiová

             

            Strieborné pásmo:

            Rebeka Fiedlerová

            Martina Šuľová

            Emma Flašková

             

            Bronzové pásmo:

            Andrea Šelengová

            Katarína Karafová

            Zsófia Parti

            Samuel Gáll

             

            4.ročník

            Zlaté pásmo:

            Kristián Cingeľ

            Emma Pólosová

             

            Strieborné pásmo:

            Lenka Pecuchová

            Áron Reštei

            Timea Czingelyová

            Rebeca Ballóková

            Dávid Molitoris

             

            Bronzové pásmo:

            Anna Grácová

            András Takács

        • Februárový koncert ZUŠ
          • Februárový koncert ZUŠ

          •           Vo  štvrtok 22. februára  2018, sa v popoludňajších hodinách uskutočnil verejný koncert v koncertnej sále ZUŠ. Účinkujúci boli žiaci od najmladších ročníkov po tie najvyššie. Mladí umelci sa prezentovali so skladbami, najrôznejších žánrov od klasiky až po rock či funk v podaní žiakov bicieho oddelenia.

                        Koncert potešil plnú sálu divákov, ktorí účinkujúcich odmenili srdečným potleskom. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie naplnené umením.

        • Novoročný koncert Art orchestra
          • Novoročný koncert Art orchestra

          •      Dňa 14.januára 2018 sa orchester ZUŠ Moldava nad Bodvou Art orchestra predstavil košickému publiku v rámci Novoročného koncertu. Koncert odznel v priestoroch rímsko-katolíckeho kostola sv.Ondreja v Košiciach.

                 Tóny známych skladieb ako Schubertova Ave Mária, Vivaldiho koncert, gregoriansky choral Veni Domine či mnohé iné, očarili obecenstvo, čomu svedčil srdečný potlesk znejúci kostolom. Podľa vďačných slov veriacich, bolo účinkovanie orchestra príjemným spestrením nedeľňajšej omše. Orchester vedie pani učiteľka Bc. Renata Tóthová, ktorej patrí poďakovanie, ako aj JCDr. Marekovi Ondrejovi za uznanlivé slová venované orchestru a milé pohostenie. Poďakovanie však chceme vyjadriť aj rodičom a starým rodičom účinkujúcich detí, ktorí ochotne priviezli deti na koncert a boli nám vo všetkom nápomocní a to nie len pri tomto podujatí.

            Ešte raz SRDEČNÁ VĎAKA

        • Mestský Adventný koncert ZUŠ
          • Mestský Adventný koncert ZUŠ

          •      Podvečer 14.decembra 2017 sa v Podnikateľskom inkubátore po ročnej prestávke opäť odohral jeden z najemotívnejších koncertov v roku. Základná umelecká škola v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom a mestom Moldava nad Bodvou zorganizovala toto podujatie a ponúkla tak verejnosti jedinečný zážitok v podobe mestského Adventného koncertu žiakov a pedagógov ZUŠ Moldava nad Bodvou. Hosťom večera bola operná speváčka Veronika Havasi, ktorá svojim sopránom potešila ucho, ale aj oko diváka. Vrcholom koncertu bolo vystúpenie školského Art Orchestra pod vedením uč. Renaty Tóthovej.

                 Súčasťou koncertu bolo otvorenie retrospektívnej výstavy výtvarných prác z triedy uč. Viery Nagyovej. Výstava obsahuje výber prác z jej bohatej 45 ročnej pedagogickej praxe a bude divákom k dispozícii v priestoroch Podnikateľského inkubátora do konca školského roka.

            Ťažko popísať atmosféru koncertu slovami. Tak sa jej skúste nadýchnuť aspoň z fotografií tohto jedinečného podujatia. Koncert bude vysielaný mestskou televíziou počas Vianočných sviatkov.

            -MS-

        • Vianočný koncert
          • Vianočný koncert

          •      Ubehol ďalší rok a opäť sme sa všetci stretli na dlho očakávanom a pripravovanom Vianočnom koncerte. Po minulé roky sa Vianočné koncerty odohrávali mimo našej hlavnej budovy ZUŠ a preto sme sa tento rok rozhodli opäť prinavrátiť Vianoce ,,domov“ do našej koncertnej sály, ktorá je síce o trochu komornejšia, ale o to viac je v nej cítiť teplo domova, lásku, radosť, rodinnú atmosféru – to všetko pre nás znamenajú VIANOCE. V doobedňajších hodinách sa uskutočnili dva koncerty pre našich najmenších poslucháčov z materských škôl, ktorí prišli podporiť všetkých účinkujúcich, ale hlavne získať nové podnety a zážitky, či dokonca objaviť lásku k umeniu.

                 Čo viac nám môže chýbať v tomto čarovnom predvianočnom čase? Už len Vám a Vašim blízkym zapriať krásne a požehnané Vianočné sviatky. Tešíme sa na opätovné stretnutia v novom roku 2018.

            -MU-

        • Podzimný koncert
          • Podzimný koncert

          •             Podzimný koncert, ktorý sa uskutočnil v utorok 28.novembra 2017 v koncertnej sále ZUŠ v Moldave nad Bodvou, sa niesol v predvianočnej atmosfére. Rôznorodosť hudobných čísIiel prispela k celkovému dojmu a príjemnému pocitu, ktorý si diváci z koncertu určite odniesli. Rôznorodosť nebola len v rozličnosti štýlov skladieb ktoré na pódiu odzneli, ale aj veková škála jednotlivých interpretov. Odvahu našli aj tí najmenší žiaci ZUŠ, pre ktorých to bolo ich prvé vystúpenie na veľkom pódiu.

                        Dúfame že sa radosť všetkých účinkujúcich z pódia preniesla aj do publika a už teraz si rezervujú miesta na onedlho pripravovaný Vianočný koncert.

            -MU-  

        • Októbrový koncert
          • Októbrový koncert

          •      Školský rok 2017/2018 sa nám ledva začal a my sme už dňa 26.októbra 2017 uskutočnili prvý jesenný koncert. Bol venovaný hlavne našim starším, ktorí si zaslúžia pozornosť a to nielen v mesiaci ich sviatku, ale aj počas celého roka. Program bol hudobne pestrý, kde sa ukázali aj naši najmenší žiaci so svojimi prvými skladbičkami. V plnej paráde sa nám predviedli malí cimbalisti, ktorí nám určite spestria všetky koncerty. Okrem hudobných nástrojov sa nám predviedli aj tanečnice a žiaci LDO so svojim úvodným slovom, ale aj krásnymi básničkami. Atmosféra v preplnenej sále bola príjemná a výkony žiakov boli odmenené vrúcnym potleskom.

            -KM-

    • Kontakty

      • Základná umelecká škola Moldava nad Bodvou
      • tel:+421554602150 mob:+421948151037
      • Hlavná č.67 04501 Moldava nad Bodvou Slovakia
      • 35544252
      • +421554602150
      • Mgr. Františka Fehérová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje