• Opäť cenné kovy pre žiakov ZUŠ Moldava n/B
          • Opäť cenné kovy pre žiakov ZUŠ Moldava n/B

          •      Malí cimbalisti, Základnej umeleckej školy Moldava n /B, si znovu išli zahrať, tentokrát na Krajskú súťažnú prehliadku "Prešovská cimbalová struna" do Prešova, kde sa im opäť darilo. Doniesli cenné kovy: Marta Anna Woloszynová medzi 14 vo svojej kategórii získala strieborné pásmo, Dávid Molitoris a Sofia Skapinyeczová získali krásne bronzové pásmo. Žiakov pripravila a korepetovala p.uč. Mgr.Georgina Vargová.

            Srdečne im gratulujeme.

        • Opäť zlato pre žiakov ZUŠ
          • Opäť zlato pre žiakov ZUŠ

          •      Dňa 27. apríla 2019 sa v Rimavskej Sobote uskutočnilo celoslovenské kolo súťaže v prednese poézie, prózy a zhudobnených básní Mihálya Tompu. Naša škola mala zastúpenie v kategórii zhudobnených básní. Skupina Zekeres v zostave našich žiakov : Csenge Dobos (autorka hudby), Kristián Fiľka a Pavol Szeles, sa vo veľmi silnej konkurencii hudobných skupín dostala do finále, kde spomedzi 18 hudobných skupín získala PRVÉ miesto. Ako špeciálnu cenu dostali možnosť vystúpenia na veľkom festivale zhudobnených básní Borostyán v Komárne, ktoré sa uskutoční koncom júna 2019. Žiaci sa na súťaž pripravovali pod vedením uč. Viszlaiho.

            Vypočujte si nové promo video s víťaznou pesničkou. SZERELEM, SZERELEM 

            Srdečne im k tomuto úspechu gratulujeme.

        • ZLATÁ SOBOTA pre ZUŠ Moldava n/B
          • ZLATÁ SOBOTA pre ZUŠ Moldava n/B

          •      Základná umelecká škola Jozefa Kresánka v Bratislave v dňoch 26.-28.apríla 2019 usporiadala Celoslovenskú prehliadku sólovej hry na cimbale žiakov ZUŠ pod názvom "Cimbalový Prešporok". Silná zostava šiestich malých cimbalistov úspešne reprezentovala našu školu a po dlhej príprave priniesli zlato aj striebro. Tara Rácz, Jázmin Podracká a Richard Rajňák pod vedením p.uč.Mgr.art. Miriam Urbánovej získali ZLATÉ pásmo. Marte Anne Woloszynovej udelili taktiež najcennejšie ZLATÉ pásmo, Sofia Skapinyeczová a Dávid Molitoris získali strieborné pásmo. Týchto žiakov pripravila a korepetovala ich p.uč. Mgr. Georgina Vargová. Zlatým klincom celého podujatia bolo účinkovanie Tary Rácz na koncerte víťazov za klavírneho doprovodu uč. Mgr.art. Silvie Golecovej Schwarzbacherovej ArtD.

            K tomuto jedinečnému úspechu im srdečne gratulujeme.

            A to ešte nie je všetko. Sledujte nás ďalej.

        • Predveľkonočné úspechy žiakov ZUŠ Moldava n/B
          • Predveľkonočné úspechy žiakov ZUŠ Moldava n/B

          •      Žiaci Základnej umeleckej školy Moldava nad Bodvou sa dňa 17. apríla 2019 zúčastnili Regionálnej súťaže v hre na sláčikových nástrojoch, ktorú organizovala ZUŠ Bernolákova už po 6. krát. Adam Lukács sa v silnej konkurencii umiestnil v krásnom striebornom pásme. Študuje hru na violončele v triede uč. Bc. Renaty Tóthovej Dis.art,.  Huslisti Alexandra Danková a  Róbert Rajňák z triedy uč. Bc. Márie Lakatosovej sa umiestnili v bronzovom pásme. Žiakov korepetovala uč. Alica Kaputová Dis.art.

            Mladým umelcom srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            -RT-

        • Striebro a bronz z celoslovenskej súťaže pre žiakov ZUŠ Moldava n/B
          • Striebro a bronz z celoslovenskej súťaže pre žiakov ZUŠ Moldava n/B

          •      V dňoch 11. a 12. apríla 2019 sa konal 19. ročník celoslovenskej súťaže Schneiderova Trnava v sólovej hre na klavíri. Táto súťaž oslovila mnoho súťažiacich a pedagógov z celého Slovenska. Zišli sa tu mimoriadne talentovaní mladí umelci, ktorí rozozvučali kladivká klavírov, ako zrelí profesionálni umelci. To dokazuje aj celkovú úroveň tejto súťaže, ktorá každým rokom rastie. V tomto ročníku za našu Základnú umeleckú školu v Moldave nad Bodvou súťažila v 2. kategórii Petra Draskoczyová,  ktorá študuje hru na klavíri u uč. Bc. Renaty Tóthovej Dis.art. Svoj repertoár predniesla veľmi pekne za čo získala umiestnenie v bronzovom pásme. V tej istej kategórii súťažili aj žiaci z triedy uč. Mgr.art. Silvie Golecovej Schwarzbacherovej ArtD. Lara Rácz a Sofia Merkovská sa umiestnili v bronzovom pásme, Alica Martinove v cennom striebornom pásme. Z nádherných umiestnení sme sa veľmi tešili, keďže konkurencia bola veľmi silná.

                        Naše dojmy zo súťaže boli zmiešané,  spojené s trémou, očakávaniami z hudobného nástroja, na ktorom budeme hrať, z hodnotenia poroty. Nakoniec po všetkých povinnostiach súvisiacich so súťažou sme si dopriali aj spestrenie večera dobrou večerou, prechádzkou, spoznávaním mesta, spoločenskými hrami, vtipmi a s dobrou náladou sme sa vrátili naspäť domov. Budeme ďalej pracovať, chystať sa na ďalšie podujatia a s elánom vstúpime do ďalších výziev.

            K nádhernému úspechu im čo najsrdečnejšie gratulujeme.

            -RT-

        • DRUHÝ Jarný koncert
          • DRUHÝ Jarný koncert

          • Fotoreportáž.

            © FOTO Norman Kovács a Zuzana Petríková ŽIACI ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU, predmet digitálna fotografia a video.

        • Zlato a postup pre ZUŠkársky ZEKERES
          • Zlato a postup pre ZUŠkársky ZEKERES

          •      Dňa 21.marca 2019 sa vo veľkej sále MsKS Moldava nad Bodvou uskutočnilo krajské kolo  celoslovenskej súťaže v prednese poézie, prózy, spievaných básní a divadiel poézie Mihálya Tompu. V tejto súťaži Základnú umeleckú školu reprezentoval vokálno-inštrumentálny súbor Zekeres. Členovia tohto súboru : Csenge Dobos - spev a dvaja gitaristi Kristián Fiľka a Pavol Szeles si so svojim výkonom vybojovali zlaté pásmo, čím sa dostali do celoštátneho kola, ktoré sa bude konať koncom apríla v Rimavskej Sobote. Súbor sa predstavil zhudobnenými básňami Attilu Józsefa Gyöngy a Sándora Petöfiho - Szerelem , szerelem. Umeleckým vedúcim súboru je uč.Tibor Viszlai.

            K fantastickému umiestneniu  a postupu srdečne gratulujeme!

        • Prvý JARNÝ koncert
          • Prvý JARNÝ koncert

          • Fotoreportáž.

            © FOTO László Bálint Szeles ŽIAK ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU, predmet digitálna fotografia a video.

        • Ročníková súťaž klavírneho oddelenia ZUŠ
          • Ročníková súťaž klavírneho oddelenia ZUŠ

          •      Koncertná sála Základnej umeleckej školy sa vo štvrtok (21. marca 2019) už tradične stala dejiskom ročníkovej súťaže žiakov 3. a 4. ročníka klavírneho oddelenia. Pod pozorným okom a uchom poroty žiaci odohrali dve skladby podľa vlastného výberu. Týmto podujatím sa pravidelne preveruje úroveň zručnosti žiakov v dotknutých ročníkoch. Tentokrát sa hľadisko naplnilo aj rodičmi a starými rodičmi, ktorí sa stali veľmi vďačnými poslucháčmi a morálnou podporou.

            Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme.

        • ZLATO pre ZUŠkárov z Divadelného Ďurkova.
          • ZLATO pre ZUŠkárov z Divadelného Ďurkova.

          •      Dňa 13.03.2019 nemohli na súťaži Divadelný Ďurkov  chýbať ani naši ZUŠkári. Cestou-necestou sa dostali až do obce Ďurkov, kde napokon obsadili ZLATÉ PÁSMO a postup na krajské kolo. Žiakov pripravovali pedagógovia literárno-dramatického odboru Mgr. Františka Fehérová a Mgr. Ladislav Urbán.

            K úžasnému úspechu im srdečne gratulujeme.

             

                 Naše malé nemalé divadelné zoskupenie sa minulý rok poriadne rozrástlo. Pribudli väčší aj menší, vyšší aj nižší. Netrvalo dlho, kým sme si na seba zvykli. Sme síce všetci iní, no jedno nás spája. Láska k divadlu. Našu počiatočnú myšlienku tejto hry sme začali pripravovať v skorých popoludňajších hodinách. Celé to začalo etudami. Vystriedali sme veľa „bojových“ nástrojov, kým sme sa dostali aj k jablku. To bola naša hlavná ingrediencia. Ale, aby to nebolo klišé, tak to naše má aj meno. Je to Jablko poznania. Teraz ho už preto ani nemôžeme zjesť.

            Všetko sa to dialo veľmi spontánne. V plnom nasadení sme naše nápady solili, korenili, solili, korenili a miešali. Viac-menej, tomu stále niečo chýbalo. Chýbalo tomu ľudské pohladenie. Samozrejme s umytými rukami. S kulinárskymi schopnosťami a vypadanými vlasmi našej pani učiteľky sme teda došli k tejto myšlienke:

            „Jablko poznania na nás číha všade. Robí nás hriešnikmi, no ešte väčšmi nás nimi robí naša večná ľahostajnosť voči ostatným“. Vonkoncom to jablko už ani nepotrebujeme. Sme ľahostajní aj voči nemu. A to je to, čo sa nám podarilo ukuchtiť.

            -Petronela Bernárová-

        • A NAJPRV TRI ÚLOHY
          • A NAJPRV TRI ÚLOHY

          • Dňa 27. februára 2019 bola vo veľkej sále MsKS uvedená autorská muzikálová rozprávka z pera a v réžii našej žiačky Michaely Hudákovej v spolupráci s pedagógmi  Literárno-dramatického odboru Františky Fehérovej a Ladislava Urbána v podaní žiakov Literárno-dramatického odboru. O originálnu hudbu sa postaral uč. Tibor Viszlai v spolupráci s Attilom Lisonom. Podujatie si v doobedňajších hodinách prišli pozrieť žiaci materských a základných škôl z Moldavy nad Bodvou.

            Vychutnajte si spolu s nami jedinečné momenty predstavenia, zachytené objektívmi žiakov predmetu Digitálna fotografia a video László Bálint Szelesa, Normana Gábor Kovácsa a Rolanda Soltésza.

             

            Osoby a obsadenie:

            Šaška:                                                 Michaela Hudáková

            Princ:                                                  Andrej  Vancák

            Princezná :                                         Gabriela Kukuricásová

            Kráľ:                                                    Kristián Szabó

            Víla 1:                                                 Ivana Ballaschová

            Víla 2:                                                 Petronela Bernárová

            Čertica:                                               Bernadett Jakšová

            Anjel 1:                                               Grétka Chladná

            Anjel 2:                                               Žofia Chladná

            Radca:                                                Peter Nižník

            Dvorná dáma 1:                                 Nikola Čerčerová

            Dvorná dáma 2:                                  Eva Mižáková

            Dvorná dáma 3:                                 Veronika Palačiková

            Starček :                                             Andreas Nemes

            Vnuk:                                                  Simon Píš

            Piesne naspievali:                            

            Pieseň Čertice:                                   Miroslava Lovászová

            Pieseň Princeznej:                              Henrieta Kuzderová

            Pieseň Anjelov:                                  Grétka Chladná a Žofia Chladná

            Pieseň Kráľa a Princeznej:                  Kristián Szabó a Henrieta Kuzderová

             

            Srdečná vďaka všetkým, ktorí akokoľvek prispeli k zrealizovaniu tohto jedinečného projektu

        • Prvé miesta potešia!
          • Prvé miesta potešia!

          •      Dňa 9.2.2019 sa žiaci našej ZUŠ zúčastnili tanečnej súťaže SHOW CUP v Košiciach. V silnej konkurencii sa trio tanečníc s choreografiou Vikahele – Maliňkaja dévočka umiestnilo v disciplíne Show Dance – pop na 1. mieste. Jasovskí žiaci navštevujúci našu ZUŠ sa v  disciplíne FOLKLÓR umiestnili na 1. mieste a v disciplíne Show Dance – pop  na 6. mieste.

                 Ku krásnemu umiestneniu a úspešnej reprezentácii školy a mesta im čo najsrdečnejšie gratulujeme.

        • Seminár vynikajúceho českého bubeníka Miloša Meiera
          • Seminár vynikajúceho českého bubeníka Miloša Meiera

          •      Dňa 7.februára 2019 sa bubeníci našej školy zúčastnili na bubeníckom seminári vynikajúceho českého bubeníka Miloša Meiera v Zvolene. Vidieť takého hráča z blízka nás motivuje skúšať stále viac.

            -IN-

        • Februárový koncert ZUŠ
          • Februárový koncert ZUŠ

          •      Vo  štvrtok 12.februára  2019, sa v popoludňajších hodinách uskutočnil verejný koncert v koncertnej sále ZUŠ. Účinkujúci boli žiaci od najmladších ročníkov po tie najvyššie. Mladí umelci sa prezentovali so skladbami, najrôznejších žánrov od klasiky cez rock či gospel  v podaní žiakov bicieho oddelenia.

                Koncert potešil divákov, ktorí účinkujúcich odmenili srdečným potleskom. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutia naplnené umením.

        • Adventný koncert ZUŠ Moldava nad Bodvou
          • Adventný koncert ZUŠ Moldava nad Bodvou

          • Milí naši priaznivci.

            Radi by sme sa Vám poďakovali za Vašu priazeň a podporu, bez ktorej by sme nemohli napĺňať naše poslanie. Prajeme Vám, nech je rok 2019 aspoň taký úspešný, ako ten predošlý. A ak máte chvíľku čas a chuť, prežite ešte raz spou s nami jedinečné momenty Adventného koncertu.Tešíme sa na osobné stretnutia s Vami, na našich podujatiach.

            © FOTO Katarína Bábová, Zuzana Petríková a Szeles László Bálint ŽIACI ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU predmet digitálna fotografia a video.

            https://vimeo.com/308257676

            Video vzniklo v spolupráci s MsTV Moldava nad Bodvou, za čo im patrí veľké ĎAKUJEM.

        • Vianočný koncert ZUŠ
          • Vianočný koncert ZUŠ

          •      Ubehol ďalší rok a opäť sme sa všetci stretli na dlho očakávanom a pripravovanom Vianočnom koncerte.

                 Vianočné koncerty sa opäť odohrávali  v našej koncertnej sále, ktorá je síce o trochu menšia, ale o to viac je v nej cítiť teplo domova, lásku, radosť a rodinnú atmosféru.

                 V doobedňajších hodinách sa uskutočnili dva koncerty pre našich najmenších poslucháčov z materských a základných škôl, ktorí prišli podporiť všetkých účinkujúcich, ale hlavne získať nové podnety a zážitky, či dokonca objaviť lásku k umeniu.

                 Hlavný večerný koncert sa začal už v tradičnom čase o 16:30 a skladal sa z dvoch častí. Hudobné čísla boli popretkávané vianočnými prianiami a drobnými scénkami v podaní našich najmenších hercov z literárno-dramatického odboru. Koncert gradoval až do posledných čísiel, kde sa predstavili viaceré komorné zoskupenia, ako súbor zobcových fláut, gitarový súbor a záver patril zoskupeniu Art orchestra, ktoré sa s nami rozlúčilo krásnymi úpravami vianočných kolied. Koncertná sála bola zaplnená do posledného miesta. Diváci si mohli prezrieť nádhernú výstavu výtvarného odboru, ktorá sa rozprestierala po chodbách celej školy.

                  Čo viac nám môže chýbať v tomto čarovnom predvianočnom čase? Už len Vám a Vašim blízkym popriať krásne a požehnané Vianočné sviatky a pozvať Vás na Adventný koncert 20. decembra 2018 o 17:00 hod. do Podnikateľského inkubátora.

            -MU-

        • Bubeníci mali predčasné Vianoce
          • Bubeníci mali predčasné Vianoce

          •      V piatok 30.11.2018 sa ZUŠ Moldava nad Bodvou stala dejiskom jedinečného podujatia so vzácnym hosťom. Svojou prítomnosťou nás poctil bubeník Tibor Donászy z najznámejšej maďarskej kapely EDDA. Workshop vedený našim pedagógom Imim Nagyom nadchol všetkých prítomných. Bonusom podujatia bolo spoluúčinkovanie hudobného zoskupenia 3PO BANDU s Petrom Tancerom a Attilom Bodnárom. Vrcholom programu bolo spoločné vystúpenie Tibora Donászyho s Imim Nagyom.

                 Všetci prítomní sa zhodli, že toto podujatie určite nebolo posledné.

        • Podzimný koncert ZUŠ
          • Podzimný koncert ZUŠ

          • Fotoreportáž.

            © FOTO Katarína Bábová a Zuzana Petríková ŽIACI ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU, predmet digitálna fotografia a video.

        • Október Mesiac úcty k starším
          • Október Mesiac úcty k starším

          •      Dňa 23.októbra 2018 žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy zahájili koncertnú činnosť školy. Keďže mesiac OKTÓBER je mesiacom úcty k starším, aj koncert bol venovaný predovšetkým starým rodičom, ktorí si ale úctu zaslúžia po celý rok. Na koncerte sa predstavili žiaci hrajúci na rôznych hudobných nástrojoch. Napriek tomu, že účinkujúci boli prevažne z nižších ročníkov, odzneli skladby rôznych štýlových období od klasickej hudby cez ľudové piesne, či blues. Koncertom sprevádzali žiaci literárno-dramatického odboru. Vďačné publikum sa malým muzikantom odvďačilo vrelým potleskom.

            -AK-

        • Moldavský Festival kultúry a športu
          • Moldavský Festival kultúry a športu

          •      Moldavský Festival kultúry a športu je už tradične pre našu školu posledným vystúpením v školskom roku. Do posledného miesta zaplnenej sále Podnikateľského inkubátora predviedla naša škola pestrý program, zostavený zo sólových, ale aj skupinových skladieb od klasiky až po populárnu hudbu. Prekvapením koncertu bol krst komiksu autora z Moldavy nad Bodvou Michala Góča. Bolo obrovským prekvapením pre všetkých v hľadisku, že väčšina z nich autora osobne pozná. Koncert a aj krst dopadli na výbornú, tak ako všetky vystúpenia žiakov Základnej umeleckej školy k čomu im srdečne gratulujem.

            Rád by som sa osobne poďakoval všetkým fotografom, kameramanom, kolegom, priateľom, rodičom, starým rodičom, súrodencom za priazeň a podporu a teším sa, že sa po prázdninách opäť stretneme na našich podujatiach.

            Prajem Vám krásne leto plné oddychu a dúfam, že to bez nás vydržíte. Nám budete určite chýbať. :)

            Dovidenia.

            -MS

    • Kontakty

      • Základná umelecká škola Moldava nad Bodvou
      • tel:+421554602150 mob:+421948151037
      • Hlavná č.67 04501 Moldava nad Bodvou Slovakia
      • 35544252
      • +421554602150
      • Mgr. Františka Fehérová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje