• ZUŠ bubeníci DRUM BOOM otvárali Športovú olympiádu mládeže údolia Bodvy
          • ZUŠ bubeníci DRUM BOOM otvárali Športovú olympiádu mládeže údolia Bodvy

          •       Dňa 17. mája 2023 s bubeníkmi Drum Boom sme otvárali ceremoniál s názvom Športová olympiáda mládeže údolia Bodvy. Podujatie sa konalo v rámci projektu: „Priestor nás spája – Multifunkčné centrum v Moldave nad Bodvou, ktoré spája deti a mládež minority s majoritou“ podporené Nórskom prostredníctvom Nórskych grantov.

        • DEŇ MATIEK - MILHOSŤ
          • DEŇ MATIEK - MILHOSŤ

          •      Dňa 12. mája 2023 sa v sále KD v Milhosti usporiadal program pri príležitosti osláv Dňa matiek. Po príhovore starostu obce vystúpili deti z miestnej MŠ. Svojou klavírnou hrou potešili babičky a mamičky aj žiaci ZUŠ Moldava nad Bodvou Oliver Szaniszló, Boglárka Dezső a Viktória Lapošová. Zazneli skladby klasikov, ale nechýbali ani muzikálové melódie. Program moderovala a žiakov pripravila p. uč. Sitášová. Pri odovzdávaní sladkej odmeny naším žiakom sa pán starosta lúčil s nádejou, že prídu ešte niekedy zahrať opäť.

        • Cimbalistky znovu doniesli cenné kovy a ABSOLÚTNE VÍŤAZSTVO
          • Cimbalistky znovu doniesli cenné kovy a ABSOLÚTNE VÍŤAZSTVO


          •      Z celého Slovenska sa stretlo 30 výborných cimbalistov, ktorí si zmerali svoje hudobné a hráčske umenie 5. mája 2023 na koncertnom pódiu ZUŠ J.Pöschla v Prešove. Našu ZUŠku reprezentovali tri cimbalistky, ktoré získali dve zlaté pásma: Marta Anna Woloszynová a Lívia Makóová, strieborné pásmo udelili Sofii Skapinyeczovej.

            Absolútne víťazstvo a najviac bodov dostala M.A.Woloszynová, ktorej predseda poroty daroval ešte aj zvláštnu gratuláciu a darček v podobe vlastného CD nosiča.
            Žiakov pripravila a korepetovala p.uč. Mgr. Georgina Vargová.

            Srdečne gratulujeme.

        • Svet muzikálu tónmi našich žiakov/Vašej ZUŠky
          • Svet muzikálu tónmi našich žiakov/Vašej ZUŠky

          •      Prvý májový štvrtok patril Muzikálovému večeru, počas ktorého odzneli známe skladby z domácich i zahraničných muzikálov. Žiaci a učitelia všetkých odborov premenili Inkubátorový dom na divadelné dosky, na ktorých vynikali mnohí slovenskí i svetoví velikáni. Dvaja z nich, ktorí sa zaslúžili o popularizáciu muzikálu v našich končinách, sa na nás pozerajú už len z umeleckého nebíčka. Legendárneho herca a režiséra Jozefa Bednárika a nemenej významného skladateľa a speváka Miroslava Žbirku stvárnili žiaci literárno-dramatického odboru.

            Bol to nezabudnuteľný večer, ktorého majestátnosť zavŕšilo vystúpenie hudobného telesa Art Orchestra.

            L.U.

            Ďakujeme všetkým, ktorí svojou účasťou prispeli k čarovnej divadelnej atmosfére a už teraz sa tešíme na ďalšie koncerty/projekty.

             

            Vychutnajte si aj vy jedinečnú atmosféru tohto koncertu z fotografií, ktoré pre vás nafotili DOMINIK CICHOVIČ a ATTILA ZAJDEK ŽIACI ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU, predmet digitálna fotografia a video. 

            Fotografie boli upravené v programe Adobe Lightroom. 

             

             

        • OPÄŤ ZLATO AJ STRIEBRO pre SPEVÁKOV Z MOLDAVSKEJ ZUŠky
          • OPÄŤ ZLATO AJ STRIEBRO pre SPEVÁKOV Z MOLDAVSKEJ ZUŠky


          •      Dňa 04.mája 2023 sa v Košiciach na Základnej umeleckej škole Bernolákova 26 uskutočnil 8.ročník Celoslovenskej súťaže v sólovom speve Petra Dvorského. V mimoriadne silnej konkurencii naši speváci obstáli vynikajúco. V 1.kategórii sa žiaci Jakub Dudžík a Elizabeth Trembová umiestnili v striebornom pásme. V 3.kategórii sa Matúš Pira umiestnil v zlatom pásme. Všetci traja žiaci sú z triedy p.uč.Heleny Rostášovej. Ľudové piesne na akordeóne sprevádzal uč.Slavomír Kaduk DiS.art.
            Srdečne im blahoželáme

        • Moldavskí klaviristi na súťaži
          • Moldavskí klaviristi na súťaži

          •      Mesto Spišská Nová Ves bolo dňa 26.apríla 2023 dejiskom 11.ročníka Krajskej súťažnej prehliadky v hre na klavíri. Súťaž bola určená pre žiakov Prešovského a Košického kraja. Naši ZUŠkárski klaviristi si zmerali sily a dosiahli pekné výsledky. Žiačka Alica Martinove z triedy uč.Liptákovej DiS.art. získala
            umiestnenie v striebornom pásme
            , z triedy uč.Kaputovej DiS.art. sa súťaže zúčastnili žiaci Levente Leo Schreiber, ktorý dosiahol umiestnenie v striebornom pásmeRóbert Rajňák v bronzovom pásme.
            Žiakom srdečne blahoželáme a spoločne sa tešíme na ďalšie výzvy.

        • Vesmír očami detí
          • Vesmír očami detí

          •      Dňa 21.4.2023 prebehlo vyhodnotenie okresného kola súťaže Vesmír očami detí, v ktorej získali ocenenia -

            1. miesto - Oliver Dózsický,

            2. miesto - Sára Hudáková a 4. miesto - Richard Prokop.

            Ich práce zároveň postupujú do celoslovenského kola.

            Srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa tvorivých úspechov !!! 😊

        • Verejná generálka - Filmová hudba
          • Verejná generálka - Filmová hudba

          •      Dňa 14.04.2023 sa žiaci ZUŠ v rámci hudobnej teórie zúčastnili Verejnej generálky Štátnej filharmónie Košice s názvom Filmová hudba. Na úvod sme mohli počuť fanfáry 20th Century Fox. Ďalej zazneli najslávnejšie melódie z filmov ako sú Vtedy na západe, Jurský park, Piráti z Karibiku, Pán prsteňov, Titanic, Gladiátor, Indiana Jones a dobyvatelia stratenej archy, Harry Potter a kameň mudrcov, Star Wars. Počas počúvania známych melódií nám spríjemnil interiér svetelný dizajn - farebná laserová show, ktorú mal na starosti Miroslav Fano. V orchestri nechýbal ani náš pán učiteľ Hric, ktorý hrá na klarinete. Po búrlivom potlesku záverečnej skladby zo Star Warsu nás dirigent Rastislav Štúr prekvapil neobyčajnou taktovou paličkou v podobe svetelného meča červenej farby a tým oddirigoval orchester. Žiaci sa zhodli, že sa im najviac páčila hudba z filmov Piráti z Karibiku, Harry Potter a Star Wars. Niektorí žiaci boli na koncerte prvýkrát a atmosféra filharmónie sa im veľmi páčila. Sami mohli vidieť a zažiť neobyčajnú súhru živej hudby, ktorá ich bude motivovať v hre na ich vlastnom hudobnom nástroji. 

            Tešíme sa na ďalšiu návštevu Filharmónie v Košiciach, ktorá nás opäť zasýti a pohladí umeleckú dušu.  

            -KM-

        • ZLATO A AJ STRIEBRO OPÄŤ V MOLDAVSKEJ ZUŠke
          • ZLATO A AJ STRIEBRO OPÄŤ V MOLDAVSKEJ ZUŠke

          • Súťaž v hre na sláčikových nástrojoch

                 Základná umelecká škola Bernolákova 26 v Košiciach usporiadala už 8.ročník Súťažnej prehliadky v hre na sláčikových nástrojoch. Súťažný deň, na ktorý pilne pripravovali svoje žiačky p. uč. Bc. M. Lakatosová, Alexandru Dankovú husle a p.uč. Bc. R. Tóthová, Lilien Szeman – violončelo, korepetícia p.uč. A. Kaputová padol na 5. apríl 2023. Svoj repertoár predstavili obe súťažiace pred silnou konkurenciou vo svojich kategóriách a porota udelila za ich výkon takéto umiestnenia. 

            Alexandra Danková – zlaté pásmo a Lilien Szeman – strieborné pásmo. 

            Našim žiačkám a pani učiteľkám srdečne gratulujeme!


             

        • Účinkovanie Art ochestra ZUŠ Moldava v priestoroch  Štátneho divadla v Košiciach
          • Účinkovanie Art ochestra ZUŠ Moldava v priestoroch Štátneho divadla v Košiciach

          •      Orchester Art ochestra ZUŠ Moldava nad Bodvou dňa 29.3.2023  otváral v krásnych historických priestoroch  Štátneho divadla v Košiciach slávnostné podujatie pri príležitosti osláv 125. výročia založenia Obchodnej akadémie v Košiciach na Watsonovej ulici. Boli sme poctení otvorením tohto slávnostného programu, ktorého sme mohli byť súčasťou.

            Ďakujeme za pozvanie p. Mgr. D. Gerendovej a prajeme tejto škole, veľa úspešných absolventov.

            Ďakujeme rodičom  žiakov za spoluprácu.

        • Logo_LDO_ZUŠ_Moldava
          • Povzbudivá premiéra v súťaži Zlatá klapka

          •      Začiatkom tohto týždňa sa naše žiačky Lara Rácz, Tara Rácz a Lillian Takácsová zúčastnili na slávnostnom galavečeri Zlatá klapka 2023. Ide o celoslovenskú súťaž zameranú na tvorbu mediálnych, ale aj umeleckých audiovizuálnych diel.

             

            V kategórii spravodajský príspevok sa naše žiačky ocitli medzi nominovanou trojicou najlepších, čo je pri silnej konkurencii všetkých slovenských škôl, ktoré sa zapojili, krásny výsledok.

             

            Po slávnostnom programe sme sa mohli porozprávať aj so známymi osobnosťami, ktoré patria dlhé roky k špičke mediálneho priestoru. Moderátorkou večera bola Jarmila Lajčáková-Hargašová, ktorá sa s nami ochotne odfotila.

             

            Príjemným prekvapením bola srdečná debata s košickou rodáčkou a takisto známou moderátorkou Anetou Pariškovou, s ktorou sme sa okrem nášho súťažného príspevku rozprávali najmä o jej spomienkach a láske k východu.

             

            Chvíľku nám venoval aj aktuálny minister školstva Ján Horecký.

             

            Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Zlatej klapky.

             

            Z uvedeného podujatia budú zhotovované obrazové a zvukové záznamy v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia EÚ o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov. Bližšie informácie ohľadom spracúvania Vašich osobných údajov a Vášho práva namietať nájdete na https://zusmoldava.edupage.org/a/clanok-13-gdpr  alebo nás kontaktujte na tel.č. 055/460 21 50 

             

        • Logo_ZUŠ_Moldava
          • Učiteľ je DAR

          •       Mesto Moldava nad Bodvou si dňa 29.3.2023 uctilo prácu moldavských pedagógov. Aj Základná umelecká škola mala svojho oceneného pedagóga Miroslava Smreka. Je to pedagóg s veľkým srdcom so zanietením pre svoju prácu. Obľúbený v kolektíve kolegov a žiakov. Ocenenie si zaslúžil za niekoľkoročné vedenie školy, počas ktorého ponúkol deťom krásne strávené hodiny v netradičnom prostredí.

            Za jeho prácu a nadšenie mu ĎAKUJEME a prajeme mu veľa nových podnetov do ďalšej práce.

            © FOTO   ÁRON SITÁŠ a DOMINIK CICHOVIČ žiaci ZUŠ Moldava nad Bodvou, predmet digitálna fotografia a video.  Úprava fotografií v programe Adobe Lightroom Miroslav Smrek DiS.art.

            Z uvedeného podujatia budú zhotovované obrazové a zvukové záznamy v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia EÚ o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov. Bližšie informácie ohľadom spracúvania Vašich osobných údajov a Vášho práva namietať nájdete na https://zusmoldava.edupage.org/a/clanok-13-gdpr  alebo nás kontaktujte na tel.č. 055/460 21 50 

        • LOGO_HUDOBNÝ_ODBOR
          • Veselý klavirista 2023

          •       Naša Základná umelecká škola každoročne organizuje súťažnú klavírnu prehliadku 3. a 4. ročníka 1. časti základného štúdia, tentokrát sa to stalo 23.marca 2023 za účasti mladých klaviristov, ktorých prišli povzbudiť aj rodičia a starí rodičia. Žiaci interpretovali dve skladby rôzneho štýlu a charakteru z rôznych období. Snažili sa ich predniesť tak, aby podali čo najlepší výkon. Ich výkony hodnotila odborná porota v zložení predsedkyňa vedúca predmetovej komisie klavírneho oddelenia p. Mgr. G.Vargová, p.uč. H.Rostášová a p. Bc. R.Tóthová. Žiaci boli odmenení diplomami a trofejami, ktoré zakúpilo rodičovské združenie. Všetkým súťažiacim blahoželáme a prajeme veľa úspechov a radosti z muzicírovania. Za organizáciu ďakujeme pani riaditeľke, kolegom ďakujeme za prípravu žiakov.

            Spracovala uč. Mgr. Georgina Vargová

             

            3.ročník:

            Levente Leo Schreiber  zlaté pásmo p.uč. A.Kaputová

            Alexandra Szabóová zlaté pásmo p.uč. S.Kaduk

            Szófia Barta zlaté pásmo p.uč. M.Horňák

            Ema Hadovská strieborné pásmo p.uč. H.Rostášová

            Jakub Dudžík strieborné pásmo p.uč. H.Rostášová

            Sofia Stričiková strieborné pásmo p.uč. M.Horňák

            Boglárka Dezső bronzové pásmo p.uč. I.Sitášová

            Dagmar Marcinčáková bronzové pásmo p.uč. I.Sitášová

            Natália Vargová bronzové pásmo p.uč. I.Sitášová

            Melinda Lenková bronzové pásmo p.uč. I.Sitášová

            Zuzana Verkinová bronzové pásmo p.uč. I.Sitášová

             

            4.ročník:

            Mark Christian Lokša zlaté pásmo p.uč. H.Rostášová

            Viktória Eszter Szilasi zlaté pásmo p.uč. M.Horňák

            Ivana Nižníková strieborné pásmo p.uč. H.Rostášová

            Tímea Berži strieborné pásmo p.uč. Bc.R.Tóthová

            Noemi Spišáková strieborné pásmo p.uč. Š.Liptáková

            Lívia Perlíková bronzové pásmo p.uč. Š.Liptáková

            Viktória Šaranská bronzové pásmo p.uč. I.Sitášová

             

             

        • Krásny úspech našich žiakov na celoslovenskej súťaži "MODRÝ SVET OČAMI UMENIA"
          • Krásny úspech našich žiakov na celoslovenskej súťaži "MODRÝ SVET OČAMI UMENIA"

          •     Naša škola sa po tretíkrát opäť zapojila do online umeleckej súťaže "MODRÝ SVET OČAMI UMENIA" organizovanú súkromnou umeleckou školou v Bardejove. Opäť sme úspešne reprezentovali naše mesto a prinášame výsledky z jednotlivých odborov.

             

             

            Hudobný odbor:

             

            v kategórii : Takto túto skladbu interpretujem JA

            Zlaté pásmo: Levente Leo Schreiber - uč. Alica Kaputová Dis.art.

            Strieborné pásmo: Marta Anna Woloszynová - uč. Mgr. Georgina Vargová

             

            Výtvarný odbor:

             

            v 5 kategórii- žiaci 1. stupeň 1. časti

            2. miesto : Alex Furik - uč. Mgr. Patrícia Toporčáková

             

            Literárno - dramatický odbor:

             

            5. kategória - 1stupeň, 1.časti 

            2. miesto : Dobro v nás, Ella Margaret Kane, Stella Maria Kane - uč. Mgr. Františka Fehérová, Mgr. Ladislav Urbán

            6. kategória - 1 stupeň, 2 časti

            cena za kreatívny prístup : Dobro v nás, Grétka Chladná, Sofia Uličná, Eva Mižaková, Natália Haľková, Vivien Szanyiová, Daniel Dzuro, Adam Tóth, uč: Mgr. Františka Fehérová, Mgr. Ladislav Urbán

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov ďalšom rozvoji


             

             

             

        • Dominik Cichovič a Propagačné výtvarníctvo v ŠUPke
          • Dominik Cichovič a Propagačné výtvarníctvo v ŠUPke

          •      Aj naša Základná umelecká škola Moldava nad Bodvou ZUŠka Moldava nad Bodvou mala tú česť v zastúpení žiaka Dominika Cichoviča sa ocitnuť v 30tke šikovných žiakov a ešte krajší zážitok bolo stretnutie s organizátorkou projektu s našou bývalou žiačkou Katarína Ivanová . Držíme jej palce a prajeme ďaľšie pracovné úspechy.

            Autori a ich diela. Čo poviete, podobajú sa?

            Nezabudnite 23.3.2023 (KRÁSNY DÁTUM!) bude vernisáž v Rotunde o 16:00. Tam sa všetci dozvieme mená ocenených. Srdečne pozývame, oplatí sa vidieť, lebo všetky dielka sú prenádherné. Ďakujeme majstrom a ich učiteľom za návštevu našej ŠUPKY! Bolo nám s vami senzačne

            foto: Ondrej Batory

            Fotografie boli zverejnené so súhlasom zákonných zástupcov.

            Tento projekt podporila NADÁCIA SPP.

    • Kontakty

      • Základná umelecká škola Moldava nad Bodvou
      • tel:+421554602150 mob:+421948151037
      • Hlavná č.67 04501 Moldava nad Bodvou Slovakia
      • 35544252
      • +421554602150
      • Mgr. Františka Fehérová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje