• LOGO 2% DANE
          • NENECHAJTE VAŠE PENIAZE NEVYUŽITÉ

          • Milí rodičia a priatelia ZUŠ Moldava nad Bodvou.

            Srdečne ďakujeme všetkým,

            ktorí nám v roku 2022 darovali svoje 2% z daní.

            Suma bude samozrejme použitá na skvalitnenie

            a modernizáciu edukačného procesu.

            Ak sa aj v tomto roku rozhodnete

            2% vašich daní darovať práve nám,

            budeme Vám veľmi vďační.

            ĎAKUJEME!

            vyhlasenie.pdf

        • TATRANSKÁ NOTA 2023
          • TATRANSKÁ NOTA 2023

          •      Do zimných Tatier sa posledný januárový víkend 27.1.2023 po prvý krát vybral náš orchester Art orchestra z Moldavy nad Bodvou pod vedením Bc. R. Tóthovej na  2. ročník súťažného festivalu neprofesionálnych sláčikových orchestrov s medzinárodnou účasťou Tatranská nota.

            Súťažili sme s 9 orchestrami. Patrili sme k mladším účastníkom a získali sme ďakovný list za účasť na tejto súťaži. Vypočuli sme si nádherné skladby, ale užili sme si aj guľovačku, sánkovačku, prechádzku pod Lomnickým štítom, výrobu masiek a diskotéku.

            Cieľom bolo získať skúsenosti, prehľad, ale aj stmelenie kolektívu či nadobudnutie nových kamarátstiev. V plnej miere sa nám dostalo inšpirácie a motivácie do ďalšej práce.

            Za dopravu ďakujeme mestu Moldava nad Bodvou, sponzorovi p. Ľ. Maričákovej a nezištnú pomoc a podporu všetkým rodičom členov orchestra.

            Za pozvanie na súťaž p. Dagmar Šoltisovej.

            -RT-

             

        • Logo školy
          • Novoročný koncert

          •       V utorok 24.januára 2023 sa konal Novoročný koncert, na ktorom sa predstavili žiaci hudobného a literárno-dramatického odboru za účasti svojich rodinných príslušníkov a priaznivcov našej (Vašej) ZUŠky. Počas približne hodinu trvajúceho programu si mohlo hľadisko vychutnať širokú škálu výkonov -  od spevu, hudobných nástrojov či hovoreného slova až po záverečné vystúpenie školského BABY orchestra. Novoročný koncert odštartoval sériu tohtoročných podujatí, na ktoré vás srdečne pozývame. Už 21. februára vám ponúkneme Fašiangový koncert.

            Ďakujeme vám za podporu.

            L.U.

        • Verejná generálka ŠfK
          • Verejná generálka ŠfK

          •      Dňa 12.01.2023 sa žiaci Základnej umeleckej školy Moldava nad Bodvou vybrali navštíviť a spoznať miesto, kde to dýcha a žije hudbou. Dom umenia v Košiciach je miesto, kde sa raz môžu dostať aj naši hudobníci ako profesionáli. Niektorí žiaci boli na koncerte prvýkrát a mali z toho veľký zážitok. Sólová trúbka krásne rozozvučala celú sálu a všetci sme boli v nemom úžase z taiwanského dirigenta, ktorý akoby tancoval a lietal pred orchestrom. Búrlivým potleskom sme podporili aj nášho pána učiteľa Hrica, ktorý je súčasťou tímu orchestra, ako klarinetista. Domov sme prišli naplnení krásnym umeleckým zážitkom a inšpiráciou na ďalšie takéto podujatie. 

             

            KMk


             

        • Logo_ZUŠ_Moldava_nad_Bodvou
          • DÔLEŽITÝ OZNAM

          • Milí rodičia.

                 Dovoľujeme si Vás informovať o zmene platieb za školné v druhom polroku školského roka 2022/2023. Dôvodom je zvyšovanie režijných nákladov školy. Školné sa zvýši na základe schváleného VZN č. 123 z dňa 16.12.2022 na mestskom zastupiteľstve účinný od 01.01.2023. O zmene platieb Vás bude informovať vyučujúci a nájdete ju aj v prilohe_1_vzn_123_(1).pdf.

        • ZUŠkársky duch Vianoc
          • ZUŠkársky duch Vianoc

          •      Vo štvrtok 15. decembra sme sa v Inkubátorovom dome preniesli do čarovného sveta Vianoc. Konečne sme sa mohli opäť spoločne stretnúť na Adventnom koncerte. Po dlhom čakaní sme boli potešení krásnymi vystúpeniami našich žiakov a pedagógov, ktorí boli odmenení potleskom beznádejne zaplnenej sály.

            Hudobníci nás prostredníctvom svojich skladieb preniesli o pár dní dopredu, pretože sme sa cítili naozaj ako počas Vianoc. Naši mladí herci svojimi vstupmi pripomenuli skutočnú podstatu Vianoc, ktorou nie sú hmotné a materiálne dary, ale predovšetkým pocit domova, spolupatričnosti a bezpečia.

            Ďakujeme aj našim hosťom – speváckemu zboru Savorenge.

            Vám, milí diváci a priaznivci našej (Vašej) ZUŠky, ďakujeme nielen za vytvorenie nádhernej sviatočnej atmosféry, ale aj za neutíchajúcu priazeň a dôveru, ktorú vkladáte do našej práce.

            Veríme, že štvrtkový koncert bol pre Vás rovnakou odmenou, ako aj pre nás.

            Vaši ZUŠkári. 

            Vychutnajte si aj vy jedinečnú atmosféru tohto koncertu z fotografií, ktoré pre vás nafotil DOMINIK CICHOVIČ a ATTILA ZAJDEK ŽIACI ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU, predmet digitálna fotografia a video. 

            Fotografie boli upravené v programe Adobe Lightroom. 


             

        • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna
          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) riaditeľka  Základnej umeleckej školy v Moldave nad Bodvou udeľuje na deň 22. decembra 2022 riaditeľské voľno z dôvodu úspory energií v rámci prevádzky školy.                                                     

            Ďakujeme za porozumenie!  

        • ANJEL VIANOC
          • ANJEL VIANOC

          •      Tatranská galéria v Poprade usporiadala už 17. ročník tradičnej predvianočnej detskej výtvarnej súťaže Anjel Vianoc. Prvýkrát sa mohli deti do tejto aktivity zapojiť v roku 2004. Pôvodne okresná súťaž časom rozšírila svoje pôsobenie na celé Slovensko a získala si mnohých priaznivcov. Každoročne v nej svoj talent a výtvarnú zručnosť prezentuje niekoľko stoviek súťažiacich z viac ako stovky škôl. Inak tomu nebolo ani tento rok.

             

            V porovnaní s minulým „pandemickým“ ročníkom sa súťaže zúčastnilo o niekoľko desiatok škôl viac a aj súťažných prác je o niekoľko stoviek viac. Zapojili sa žiaci materských, základných, špeciálnych, základných umeleckých a stredných škôl, a to s celkovým počtom 1162 prác zo 155 škôl.

            Slávnostné vyhodnotenie víťazov a odovzdávanie cien sa uskutočnilo 6. 12. 2022  v Tatranskej galérii v Poprade. Aj naši žiaci získali v tejto  súťaži ocenenia, a to Čestné uznanie za kolekcie prác ,,Posol Mieru“ - Dora Vašová, Panni Tóth, Nóra Weiser, Zoe Bráz, Krisztína Kozmann, Oliver Szaniszlo, Ákos Tóth, ktorí tvorili pod vedením p. uč. Františky Fehérovej                                                                                                                            Čestné uznanie za kolekcie prác ,, Anjeli“ Viktória Vranai, Patrícia Oravczová, ktoré tvorili pod vedením p. uč. Patrície Toporčákovej a Soni Maléterovej.

            Ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Návrh medailí
          • Návrh medailí


          •      Občianske združenie Time4fun už druhýkrát ponúklo našej Základnej umeleckej škole spoluprácu pri návrhu a tvorbe medailí pri príležitosti nimi organizovaného podujatia “Séria Adventný behov 2022”. Adventný beh prebieha v štyroch mestách. Z veľkého počtu návrhov organizátori vybrali návrhy našich dvoch žiačok. Výtvarníčka Grétka Zajdek navrhla účastnícke medaily s motívom adventného venca a medaily žiačky Liliany Lilu Surgent znázorňovali motív obľúbeného vianočného pečiva perníka. Tieto medaily boli za umiestnenie športovcov.
            Organizátorom Time4 fun ďakujeme za krásnu spoluprácu a žiakom ponúkame nové výzvy nových hraníc

            Ďakujeme pani učiteľkám Mgr.Toporčákovej a Mgr.Fehérovej za motiváciu a
            podporu detí.

        • Mikulášsky koncert.
          • Mikulášsky koncert.

          •      Ho, ho, ho……. Tak zaznela upútavka na Mikulášsky koncert.  Predstavte si prišiel. Pýtate sa kto?  No predsa  Mikuláš a nielen on, ale aj malí a veľkí umelci. Prišlo aj obrovské množstvo umenia chtivých divákov a poslucháčov. Koncertná sála ZUŠky doslova praskala vo švíkoch. Po dvojročnej vynútenej prestávke koncert potešil všetkých prítomných a tí sa účinkujúcim poďakovali obrovským potleskom.
            Vychutnajte si aj vy jedinečnú atmosféru tohto koncertu aspoň z fotografií, ktoré pre vás nafotil DOMINIK CICHOVIČ a v programe Adobe Lightroom upravil ATTILA ZAJDEK
            ŽIACI ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU, predmet digitálna fotografia a video.

        • Krásny úspech žiaka Normana Gábora Kovácsa
          • Krásny úspech žiaka Normana Gábora Kovácsa

          •  

                 Základná umelecká škola v Brezne vypísala výtvarnú súťaž pod názvom “TVORIVOSŤ BEZ HRANÍC”. Z našej Základnej umeleckej školy sa do súťaže zapojil žiak predmetu Digitálna fotografia a video Norman Gábor Kovács. Jeho fotografiu ocenila porota najvyšším ocenením a to 1.miestom v 3.kategórii. Vyučujúcim nášho víťaza je p.uč.Miroslav Smrek DiS.art.

            Poslaním výtvarnej súťaže je podpora mladých umelcov v rozvíjaní ich umeleckých schopností a s touto myšlienkou sa úplne stotožňujeme.
            Víťazovi blahoželáme!

        • JESENNÝ KONCERT
          • JESENNÝ KONCERT

          • Keď SLOVÁ  nie sú potrebné :-)

            Užite si jedinečnú atmosféru Jesenného koncertu v podaní našich umelcov. 

            © FOTO NORMAN KOVÁCS uprava fotografií v programe Adobe Lightroom ATTILA ZAJDEK

            ŽIACI ZUŠ MOLDAVA NAD BODVOU, predmet digitálna fotografia a video.

        • Naše cimbalistky priniesli zlato, striebro, aj bronz
          • Naše cimbalistky priniesli zlato, striebro, aj bronz


          •      ZUŠ J. Kresánka v Bratislave v dňoch 17.-19. novembra 2022 zorganizovala 12. ročník Celoslovenskej súťažnej prehliadky v sólovej hre na cimbale žiakov ZUŠ pod názvom „Cimbalový Prešporok“. V silnej konkurencii 48 cimbalistov z celého Slovenska Základnú umeleckú školu v Moldave nad Bodvou  reprezentovalo päť cimbalistiek a získali zlato, striebro, aj  bronz. Zlaté pásmo získala Lívia Makóová, strieborné pásmo Sofia Skapinyeczová, bronzové pásmo Tara Rácz a Marta Anna Woloszynová. Pripravila ich a korepetovala p. uč. Mgr. Vargová Georgina. Z triedy p.uč. Ivany Harachovej, DiS.art. získala strieborné pásmo Jázmin Podracká, ktorú korepetovala p.uč. Alica Kaputová, DiS.art. Žiaci Konzervatória z Banskej Bystrice nás vítali koncertom „Cimbalové iskrenie“ a počas troch dní sme si mohli vypočuť nádherné skladby, ktoré nás určite budú inšpirovať k ďalšej hre na tomto hudobnom nástroji. Víťazi kategórií si mohli prevziať svoje ocenenia po Galakoncerte v Moyzesovej sieni v Bratislave.

            Všetkým srdečne gratulujeme.



        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Vážení rodičia, milí žiaci.
                 Riaditeľka Základnej umeleckej školy, Hlavná 67 Moldava nad Bodvou v zmysle §150 ods. 5 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje na deň 18.11.2022 (piatok) riaditeľské voľno z dôvodu úspory energií v rámci prevádzky školy.
            Za pochopenie ďakujeme

    • Kontakty

      • Základná umelecká škola Moldava nad Bodvou
      • tel:+421554602150 mob:+421948151037
      • Hlavná č.67 04501 Moldava nad Bodvou Slovakia
      • 35544252
      • +421554602150
      • Mgr. Františka Fehérová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje